Kevin Frato: Född 1971 i Akron, Ohio (USA). Amerikansk-svensk författare och skrivarlärare, medlem i Svenska Författarförbundet.

Efter att ha jobbat som journalist, bildlärare och konstnär i Ohio och Philadelphia under 80- och 90-talet, kom jag till Sverige 1998. Förutom att undervisa har jag frilansare åt bland andra Svenska barnboksinstitutet, Tidningen Svensk Bokhandel, Bokförlaget Tranan och Brombergs Bokförkag, .

September 2009 debuterade jag med romanen Numera negerkung (Kabusa Böcker). Romanen är skriven på svengelska, Philadelphia-engelska, svenska och swenglish. Den handlar om en avhoppad amerikansk soldat i Stockholms-förorten Jordbro. På grund av språket stoppades romanen från att delta i Augustpristävlingen.

2011 var min novell ”Killing Time” med i Stockholm Syndromes, utgiven av Stockholm Universitetets Engelska Inistitutionen, och våren 2012 kom två noveller med i X Publishings kollektivroman Avståndet mellan, ett projekt som jag var initiativtagare till. Hösten 2012 kom novellen ”Eleven” på Myrios novellförlag… och 2013 kom en samling noveller och andra texter inbakade i en lärobok i engelska för gymnasieelever (Echo 5: Main Issues) hos Natur och Kultur. Sen dess har jag även skrivit noveller och andra texter till Echo 6: Main Issues och Natur och Kulturs klassiska lärobok i engelska för högstadiet Wings 7 (utkommer i reviderad upplaga våren 2015).

Jag har en Master of Education samt Masters of English Literature från Stockholms universitet, och jag är även verksam som lärare i Creative Writing och Narrative Theory och Novel WorkshopSkrivarakademin vid Folkuniversitetet i Stockholm.

E-post: kfrato@yahoo.com

(photo: Ola Kjelbye)

Recensioner, intervjuer, artiklar:

Nynäshamns posten

P4

Svenska Dagbladet

Aftonbladet

Borås Tidning

Dagens Nyheter

Helsingborgs Dagblad

NSD

Sourze

Smålandsposten

Sydvsenskan